Home   Ce este betonul amprentat?

Ce este betonul amprentat?

Betonul amprentat (betonul imprimat) este un material de construcție compozit, obținut printr-o tehnologie specială, care conține agregate, ciment, coloranți, aditivi, fibre elastice și apă, fiind pus în operă prin imprimare cu ajutorul unor matrițe care copiază aspectul și forma pietrelor naturale, a rocilor minerale, a cărămizii, sau chiar a lemnului.

Descriere beton amprentatBetonul amprentat are în compoziția sa fibre elastice pentru protecție împotriva fisurilor majore și aditivi pentru mărirea rezistenței la ciclurile îngheț-dezgheț.

Culoarea dorită este obținută cu ajutorul unui colorant special. Stratul colorat realizat în masa betonului are o grosime de aproximativ 10–20 mm și este foarte rezistent, conferindu-i o duritate ridicată betonului astfel obținut.

Calitatea betonului amprentat este determinată de mai mulți factori: calitatea cimentului și a agregatelor, precizia dozării ingredientelor, respectarea raportului apă/ciment, omogenitatea amestecului, modul de punere în operă și precizia imprimării betonului.

 

 1. Rezistență la compresiune
 2. Durabilitate în timp
 3. Siguranță în exploatare
 4. Eficiență economică
 5. Flexibilitate în utilizare
 6. Nu necesita intreținere specială, doar spălare cu apă
 7. Nu se scufundă si nu se deformează (nu apar denivelări)
 8. Nu permite apariția vegetației nedorite sau a insectelor
 9. Poate fi curățat cu usurință de pete (ulei, petrol etc.)
 10. Design personalizat (gamă largă de modele și culori)
 11. Perioada scurtă de execuție

Betonul imprimat (amprentat) reprezintă o soluție alternativă pentru pavelele clasice. Acest sistem reprezintă o bună soluție pentru pavarea aleilor, trotuarelor, drumurilor de acces, parcărilor etc., având o durată de viață foarte lungă.

Se pot amenaja, amprenta și colora spații largi precum piețe, parcări, parcuri, zone de recreație, grădini publice, benzinării, drumuri de acces, străzi pietonale, acces spre subterane, cât și alei, trotuare, terase, piscine, garaje, curți etc.

Suntem profesionali in lucrari cu beton amprentat.