Home   Servicii de beton amprentat   Beton amprentat

Beton amprentat

Beton amprentat

Betonul amprentat este un sistem de pavare ce se realizeaza prin imprimarea unui strat crud de beton special (beton ce contine fibre elastice, pentru protectie la aparitia fisurilor, si aditivi pentru marirea rezistentei la ciclurile inghet-dezghet) cu ajutorul unor matrite care imita aspectul pietrei naturale, caramizii, gresiei etc. Se poate executa oriunde se poate turna beton. Indiferent de climat, pot fi produse suprafete frumoase, cu durabilitate, care sa depaseasca oricare alte forme de pavaj. Se poate aplica cu succes fiind totodata o solutie ideala la amenajarea zonelor rezidentiale, centrelor comerciale, parcurilor de distractie, pietelor, parcarilor, statiilor de benzina, teraselor, drumurilor de acces, cat si a spatiilor mai inguste precum alei pietonale, trotuare, piscine etc. In tehnologia betonului amprentat se folosesc materiale inovatoare din domeniul betonului decorativ.

Betonul amprentat este proiectat si are rolul de a reproduce diferite elemente decorative folosite la pavaje, cum ar fi caramida, piatra de rau, sau chiar lemnul. Poate fi folosit pentru a infrumuseta marginea piscinei, aleile din curte, intrarile, sau chiar curtea intreaga. Betonul amprentat este o tehnologie de modelare a suprafetei unei placi de beton proaspat turnate si impregnate cu un strat dur de colorant-intaritor, cu ajutorul unor matrite care copiaza aspectul de caramida, piatra de rau, granit, lemn sau alte texturi naturale sau imaginare. La final, textura colorata a pavajului este pusa in valoare si, totodata, protejata prin acoperirea cu o pelicula de rasina acrilica, rezistenta la trafic. Tehnici si materiale special brevetate pentru acest scop pot da pavajului aspectul dorit sau culoarea preferata, de fiecare data obtinandu-se un beton amprentat unic.

Combinind duritatea betonului cu materiale de calitate si experienta unei echipe de profesionisti, privirea va fi fascinata de efectele deosebite ale pavajelor amprentate similare invechirii pietrelor, culorilor acestora, nervurilor si crapaturilor asimetrice naturale.

Culoarea dorita de client espe obtinuta cu ajutorul unui colorant special (praf) care are dublu rol : acela de a asigura culoarea aleasa cat si rol de a ridica duritatea betonului. Utilizind matritele adecvate, se pot realiza suprafete mari sau trepte din beton amprentat, fara rosturi, cu un aspect autentic de blocuri masive de piatra naturala. Colorantul-intaritor care este intins pe suprafata betonului crud, formeaza dupa uscare un strat foarte dur,foarte rezistent la actiunea UV. Acesta este de fapt un amestec uscat de ciment, agregate dure, aditivi si pigmentistabili UV, fiind disponibil intr-o gama larga de culori.

Decofrantul (praful antilipire) disponibil deasemenea intr-o gama larga de culori, are rolul de a crea un efect de modulare a culorii de baza, sau in anumite cazuri de invechire. Suprafata obtinuta este acoperita cu un strat de lac acrylic, care dupa uscare produce o pelicula dura, incolora si deasemenea foarte rezistenta la actiunea razelor solare. Lacul are o rezistenta ridicata la actiunea apei, uleiurilor si a acizilor, astfel ca tehnologia betonului amprentat poate fi folosita cu success in orice domeniu de activitate. Ca o concluzie, lacul este solutia ideala pentru obtinerea unui strat final de protectie.

 

Executie beton amprentat:

 • Se toarna un strat de mixtura speciala de beton, cu textura fibroasa;
 • Se coloreaza cu un strat de colorant, cu rol de intaritor, pe intreaga suprafata, pentru o culoare frumoasa si originala la fiecare executie in parte;
 • Suprafata se amprenteaza cu ajutorul unei matrite de stantare. Va putem oferi numeroase modele unice, pentru a beneficia de posibilitati nelimitate de design si realizare.

Avantaje beton amprentat:

 1. Design personalizat (exista o gama larga de modele si culori);
 2. Are un design personalizat, permitand imprimarea de simboluri aparte;
 3. Este foarte usor de aplicat;
 4. Are un cost de realizare foarte mic;
 5. Timpul executiei – foarte mic; durata de viata – foarte lunga;
 6. Nivel foarte ridicat de reflexie;
 7. Este cu pana la 80% mai durabil decat betonul normal;
 8. Rezistenta la impact marita cu 30% fata de betonul normal;
 9. Foarte rezistent la abraziuni si alte surse de distrugere;
 10. Rezistenta indelungata la schimbarile bruste de clima (inghet/dezghet);
 11. Rezistenta la razele solare – protectie UV;
 12. Isi pastreaza culoare proapata o perioada foarte indelungata;
 13. Este folosit atat pentru aspectul interior cat si exterior;
 14. Aspect curat, stralucitor, luxuriant;
 15. Este usor de intretinut (spalare cu apa), neavand costuri ascunse de intretinere;
 16. Poate fi montat/demontat destul de usor;
 17. Nu se scufunda si nu se deformeaza spre deosebire de asfalt sau pavaj;
 18. Nu apar buruieni;

Utilizare beton amprentat:

 • parcari auto;
 • zone rezidentiale;
 • terase & parcuri;
 • alei pietonale & auto;
 • centre comerciale.

 

Pentru mai multe detalii referitoare la modele, culori sau preturi nu ezitati sa ne contactati.

Suntem profesionali in lucrari cu beton amprentat.